Mijn naam is Carla Groot-Djakou: een impact gedreven, doelgerichte transitiemaker, dwarsdenker en verbinder met ‘can do’ mentaliteit. Het verschil maken om een betere wereld door te kunnen geven aan mijn kinderen is wat mij drijft.

Ik droom van een wereld waarin we in symbiose leven met elkaar en als onderdeel van de natuur, waar alle aardse rijkdommen eerlijk worden verdeeld en ieder hier gelijke toegang toe heeft, ongeacht waar je geboren bent. Dat is waar duurzaamheid voor mij om gaat. Ik geloof in de kracht en het vermogen van mensen om samen verandering tot stand te brengen. Dat begint vaak bij een ander geluid of actie van één individu. Jij kunt het verschil maken.

Ik merk dat ik doorgaans anders tegen de wereld aankijk dan de meeste mensen. Dit helpt mij om een ander perspectief te bieden wat nieuwe mogelijkheden creëert en het verschil kan maken. Ik help mensen te ontdekken welke veranderkracht er verscholen ligt in henzelf en in hun organisatie en hoe ze die beter kunnen benutten om meer maatschappelijke impact te maken. Want impact maken, dat doe je samen!

In mijn vroegere werk als duurzaamheidsadviseur heb ik mij breed ontwikkeld op duurzaamheidsvraagstukken in ruimtelijke context, van groot naar klein, mono- èn multidisciplinair. Daardoor leg ik gemakkelijk verbanden die anderen niet leggen. Ik heb een brede achtergrond in duurzaam en circulair bouwen & inkopen, maatschappelijk bewust opdrachtgeverschap, coaching en procesbegeleiding en transitiemanagement. Integraal en systemisch denken en werken is voor mij natuurlijk.

Tegenwoordig werk ik vanuit wisselende rollen aan maatschappelijk bewust opdrachtgeverschap en versnelling van duurzame transities door bewustwording, gezamenlijk perspectief en beweging creëren, ontwarring en experiment.

Als transitiemaker breng ik graag verbindingen tot stand; tussen mensen, opgaven en disciplines die samen kunnen vliegen. Want alleen samen kom je verder!

“Don’t try to be less bad, try to be good”
– Michael Braungart –