Never waste a good crisis

“Het werk moet wel gewoon door”, “zolang de economie maar blijft draaien”, “ik wil gewoon weer terug naar hoe het was”. Klinkt bekend?

Er is niks ‘gewoons’ aan wat we nu maken. Het is uiterst ongewoon en waarschijnlijk maak je nooit in je verdere leven meer zoiets mee. Er zit natuurlijk een hartverscheurende en dramatische kant aan deze periode voor mensen die getroffen worden door het virus of er direct financiële gevolgen van ondervinden. Dat is niet te ontkennen en zonder twijfel de donkere kant van dit verhaal.

Het andere perspectief is dat een crisis ook kansen biedt. Tenminste, als je ‘m goed benut. Aan al die mensen die krampachtig proberen vast te houden aan hoe de wereld eruit zag voor 16 maart en met oogkleppen stug doorploegen, zou ik willen vragen:

De wereld staat stil, waarom ren jij door? Kijk eens om je heen, luister naar de stilte, het ruisen van de wind door de bomen. Hoe gaat het met je? Ben je gelukkig? Doe je nog wat je wilt? Haal eens diep adem, sluit je ogen en stel jezelf eens voor, een wereld na corona. Hoe zou je willen dat die eruit ziet? Wat vind je daarin belangrijk? Open je ogen en kijk om je heen. Wat zie je? Wat moet en kan anders?

Let’s take this opportunity to build a better world together! #bethankfull#neverwasteagoodcrisis