Alleen duurzame opdrachtgevers kopen duurzaam in

Bijzonder. Precies 10 jaar geleden schreef ik in vakblad Cobouw over het toen al onbenutte potentieel van duurzaam inkopen als instrument. https://lnkd.in/gWKfKBW

Wat is er nu, tien jaar later veranderd? Volgens BouwendNederland delven, uitzonderingen daargelaten, maatschappelijke ambities bij aanbestedingen van gemeenten, waterschappen en provincies nog te vaak het onderspit, met name in de bouw. Dat heeft mijns inziens enerzijds te maken met de fundamentele omslag die nodig is in de bouwsector zelf, van snel en goedkoop naar meer waarde- en impactgedreven. Aan de kant van overheden is duurzaam of maatschappelijk verantwoord aanbesteden van oudsher belegd op tactisch niveau in de organisatie, zonder mandaat of middelen. En zijn opdrachtgevers zich onvoldoende bewust van de verborgen veranderkracht die schuilt in slim, strategisch en impactgericht aanbesteden.

Want de innovatiekracht van de markt benutten om maximaal bij te dragen aan je maatschappelijke doelstellingen, vraagt om een strategische aanpak.

Maatschappelijk bewuste opdrachtgevers die begrijpen hoe aanbesteden bewust en strategisch hiervoor in te zetten zijn de sleutel. Want alleen duurzame opdrachtgevers kopen duurzaam in. #duurzaamleiderschap

Wil je weten hoe? Schroom niet en neem contact met me op via groot@perspectiefenimpact.nl of 06-24561208.